Szeretünk enni! smileyheart

Állóturmix, botmixer:

A háztartás nélkülözhetetlen tagja a turmixgép. Ez lehet az álló változat vagy csak a botmixer. Segítségével nemcsak ízletes italokat, krémes gyümölcsturmixokat készíthetsz, de rendkívül hasznos segédeszköz krémlevesek, mártások és zöldség- vagy gyümölcspürék főzésénél is.

Az állóturmix drágább a botturmixnál, de többfunkciós. Ebből érdemes üvegfalú gépet választani, és olyan típusút, amely az alapból könnyen, csavarás nélkül kiemelhető. Ez megkönnyíti majd a használatát.

Info: www.nlcafe.hu

Gőzölő-, párolóedény:

 Ezzel a főzési technikával nem pazarlódik el az ebben készült ételek tápértéke, a zöldségek vitamin- és ásványi anyag-tartalmának jelentős része. Sokkal porhanyósabb lesz tőle a párolt zöldség, hal, hús állaga, és jobban megőrzi az ételek természetes ízvilágát. Kisgyermekes családok számára rendkívül hasznos.


Főzőedény, lábos: 

Ebből kezdetnek kettő is elég. Mindenképpen legyen egy nagyobb, 3-4 literes és egy kisebb, 1,5-2 literes űrmértékű darab belőle. Az egyik megfelel levesek, a másik főzelék vagy köret készítésére.

Nyeles lábos fedővel: 

Ez a kisebb, hosszú nyelű lábos nagyon hasznos szószok, mártások készítésére, víz vagy tej forralására. 

Serpenyő:

 Ma már nagyon jó minőségű, tapadásgátlóval ellátott serpenyőket lehet kapni, speciálisan kialakított, vastag aljazattal, amely elősegíti a húsok odaégetés nélküli pirítását is. További előnye, hogy a tapadásgátló bevonatot nem támadják meg a savas és lúgos bázisok, és melegítés közben is stabilak maradnak. Kezdetben elég ebből egy nagyobb darabot venni a húsos fogásoknak, később bővülhet a kollekció egy kisebbel is, például a reggeli rántotta készítéséhez.            Info: www.nlcafe.hu

Fakanál: 

Jó, ha több is van belőle. Egyet tarts fenn a hagymás fogásoknak, egyet az édességeknek. Így elkerülheted, hogy hagymaízű legyen a csokitorta krémje. Hasznos még egy szintén fából készült, lapos végű falapátka, ezzel például könnyedén kiemelheted a reggeli tojásrántottát, omlettet. Azért is fontos eszközök, mert teflonedényben nem szabad fémmel kapirgálni, ugyanis felsértheti az érzékeny teflonréteget. 
Tehát:

 teflonedénybe mindig csak fa- vagy erre képzett műanyag, szilikonos eszközzel nyúlj!

Vágódeszka: 

Ha nem akarod felsérteni a konyhapultot, mindenképpen szükséged lesz rá. Tanácsos beszerezni egy nagyobbat (húsokhoz, kenyérszeleteléshez) és egy kisebbet (zöldségekhez, kisebb aprítani valókhoz). Ebben az esetben is jól jársz, ha egy vágódeszkát külön fenntartasz a hagymának.

Kés: 

Különböző méretben legyen otthon, kenyérszeleteléshez, húsvágáshoz, zöldségaprításhoz, mivel mindegyik konyhatechnológiai eljárás más típusú kést igényel. A fentieken kívül jó, ha van még a készletben filézőkés és hámozókés, vagy többfunkciós, széles pengéjű szakácskés zöldség és hús feldarabolásához.

Többféle jénai tál:

 Kiváló egytálételek elkészítéséhez vagy hűthető, krémes desszertek összeállításához. Jó lenne belőle otthonra legalább két darab – különböző méretben –, fedéllel.

Tortaformák, sütőtálak: 

A háziasszony szokása és gyakorlata szerint. Ajánlott egy nagyobb 26 cm-es, kapcsos, levehető oldalú kerek, egy közepes, hosszúkás püspökkenyérforma és egy magasabb falú, szögletes tepsi.

Néhány kiegészítő ami nem árt ha van!

 

Citromfacsaró:

 Többféle változatban létezik: megtalálható az egyszerű műanyag vagy üvegből készült citromfacsaró éppen úgy, mint a mechanikus prés vagy az elektromos citruscentrifuga. Bármelyik darab ezek közül nagyon jó szolgálatot tehet hűvös időben, vagy reggelinél a friss citrusfélék (citrom, narancs, grépfrút) levének kipréseléséből készült vitaminkoktélhoz is.

Grillsütő edény: 

A teflonbevonatú, bordázott aljazatú serpenyőnek nemcsak az az előnye, hogy télen, zárt helyiségben is felidézhetjük a nyári grillpartik enyhén füstös hangulatát, hanem az is, hogy benne bármilyen hús vagy keményebb, tömörebb zöldség gyorsan, zsírszegényen elkészíthető, a pácok használatától függően számtalan ízkombinációban.

 Vájókés:

ezzel a késsel gyümölcsök vagy zöldségek belsejét szelheted ki, hogy megtöltsd valamivel azokat.

Díszítőkés:

segítségével a gyümölcsből, zöldségből háromszög vagy golyó alakú, dekoratív lyukakat vájhatsz, a leszelt formákat pedig koktélba, gyümölcssalátába dobhatod. 

Reszelő:

papírvékony csíkokat szelhetsz vele salátáid díszítésére.És káposztát is reszelhettek vele :)

Fokhagymanyomó:


Természetesen fokhagymanyomásra való,így könnyebben eloszlik az ételben és nem kell félnünk hogy véletlenűl ráharapunk egy darabkára.


Konzervnyitó:

A konzervek gyors és biztonságos nyitására való.